США ПІДТРИМУВАТИМУТЬ УКРАЇНУ УПРОДОВЖ НАСТУПНИХ ДВОХ РОКІВ – ВОЛКЕР

Сполучені Штати Америки підтримуватимуть Україну упродовж наступних двох років.

Про це у інтерв’ю «Главкому» висловив колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер.

Інформується, що цю ситуацію не змінять навіть проміжні вибори до Конгресу і Сенату у листопаді цього року, переконаний дипломат.

«Думаю, ми побачимо дуже сильну і тверду підтримку України упродовж наступних двох років. Щодо середньострокових виборів, незалежно від того, чи республіканці отримають більшість у Палаті представників, чи в Сенаті, 80% республіканців та демократів в обох палатах твердо підтримують Україну. І мабуть скоро ми побачимо ще один пакет допомоги Україні, який буде схожим за своїми масштабами до того, що ми мали цього року», – сказав Волкер.

Колишній спеціальний представник США з питань України також прокоментував слова Трампа про те, що Україна мала б піти на поступки Росії.

«Думаю, що він розкидається заявами, бо намагається посилити свою політичну позицію. У жодному разі у політиці США не знайдеться місця заклику, щоб Україна поступитися частиною території», – сказав дипломат.

Попри такі заяви, Трамп не є агентом російського впливу в американській політиці, переконаний Волкер.

«Я думаю, що він – популіст і націоналіст. І до речі, американці, які голосують за нього, не мотивуються зовнішньою політикою, Росією, Україною чи чимось іншим, а соціальними питаннями. Вони вважають, що ліві виступають за радикальні соціальні зміни і хочуть це зупинити. А Трамп виступає з гаслом «Америка понад усе», говорить про аборти, зброю, навчання, трансгендерність, початкові школи. І це саме ті речі, які мотивують правих у США, і на яких він збирається нажити капітал», – пояснює Курт Волкер.

Поделиться публикацией