ОЛЕКСІЯ ДОСКАТО ПРИЗНАЧЕНО ЗАСТУПНИКОМ КОМАНДУВАЧА ВМС ЗСУ

Наказом Міністра оборони України від 17 червня 2020 року № 259 капітана 1 рангу Олексія Доскато призначено заступником командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

 

Про це 19 червня ц.р. повідомила служба зв’язків з громадськістю Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

 

«За час проходження служби капітан 1 рангу Олексій Доскато зарекомендував себе як професійний, відповідальний та грамотний офіцер з високим рівнем підготовки. Олексій Олегович має 12-річний досвід корабельної служби, пройшов шлях від командира групи до командира корабля, був командиром протичовнового корвету «Вінниця» та великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський», очолював бригаду надводних кораблів та військово-морську базу. Перебуваючи на посаді старшого помічника командира корвету «Вінниця» був заохочений позачерговим військовим званням «капітан 3 рангу». З червня 2018 року проходив службу на посаді заступника начальника управління бойової підготовки Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України. З лютого минулого року виконував обов’язки заступника командувача з бойової підготовки – начальника управління бойової підготовки Командування ВМС ЗС України.

У 2011 році на посаді начальника штабу бригади надводних кораблів на борту вдк «Костянтин Ольшанський» приймав участь у гуманітарній місії з евакуації громадян України з зони бойових дій (Джамахерійська республіка Лівія).

У 2013 році був командиром походу під час участі протичовнового корвету «Тернопіль» в антитерористичній операції НАТО в Середземному морі «Активні зусилля», – йдеться в повідомленні.

Офіцер приймає активну участь у вивчені досвіду та реформуванні Військово-Морських Сил ЗС України відповідно до стандартів НАТО, підрозділи під його керівництвом успішно виконували поставлені завдання під час проведення заходів бойової підготовки та міжнародного співробітництва. У 2016 і 2020 роках – керівник від української сторони в українсько-американському навчанні «Сі Бриз».

За роки військової служби капітан 1 рангу Олексій Доскато неодноразово нагороджувався відзнаками командувача національного флоту, начальника Генерального штабу Збройних Сил України, Міністра оборони України та має державну нагороду України – орден Данила Галицького.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией