У ТУРЕЧЧИНІ ВИПРОБУВАЛИ ДВИГУН ДЛЯ ПРОТИКОРАБЕЛЬНИХ РАКЕТ

Roketsan Turkish Aerospace Industry (TAI) Випробування ОПК Ракетобудування Світ Туреччина

У Туреччині в провінції Ескишехир випробували власний двигун TJ300 для протикорабельних ракет середньої дальності.

Про це 19 червня ц.р. повідомив  Український мілітраний портал, посилаючись на Анадолу.

Двигун розроблений зусиллями спеціалістів центру TÜBİTAK із залученням інженерів компанії TEI та Roketsan.

Міністр промисловості та технологій Туреччини Мустафа Варанк сказав, що випробування відбулись успішно.

Двигуни TJ300 призначені для встановлення на протикорабельні ракети середньої дальності.

Зараз на озброєнні в Туреччині знаходяться протикорабельні ракети національної розробки ATMACA котрі використовують французькі турбореактивні двигуни TRI-40 від компанії Microturbo.

Ймовірно нові турбореактивні двигуни TJ300 покликані замінити їх у національній протикорабельній ракеті, роботи над якою розпочались у 2009 році для заміни ПКР Harpoon.

Також нагадаємо, що Туреччина замовила в українського державного підприємства «Івченко-Прогрес» турбореактивний двигун АІ-35 для власної крилатої ракети.

Як розказав Директор ДП «Івченко-Прогрес» – Генеральний конструктор Ігор Кравченко, контракт з Туреччиною вже підписано та вже розпочинаються роботи по виготовленню першого двигуна.

Робоче проектування двигуна АІ-35 розпочалось у січні 2017 року та був випущений комплект креслень повнорозмірного двигуна.

Компанія вже має досвід співпраці з турецькою стороною, так 6 грудня важкий безпілотник Akinci, розробки Baykar та оснащений українськими двигунами АІ-450Т, здійснив перший політ.

 

Цей двигун окрім як у якості рушія для крилатої ракети також може використовуватися на безпілотних літальних апаратах в якості маршового двигуна.

Поделиться публикацией