НОВИЙ ОФІЦІЙНИЙ ДОКУМЕНТ ДЕРЖДЕПУ США НАГАДАВ НЕОБХІДНІСТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ ПОСИЛИТИ БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ

США стають суворішими до України: «допомога зростатиме, але ви повинні провести реформи».
США, які надають Україні найбільшу допомогу в протистоянні російській агресії, вимагають від України активніше боротися з корупцією, про що свідчить новий документ — 20-сторінкова «Інтегрована стратегія розвитку України» від Державного департаменту, повну версію якої опублікував портал ZN.UA.
«Незважаючи на те, що головне завдання зараз – перемогти у війні, Україна має унікальну можливість провести антикорупційні та судові реформи, зокрема деолігархізацію економіки. Це стане позитивним сигналом для приватних інвесторів до відновлення економіки та посилить військову та економічну підтримку з боку США та міжнародної спільноти», – йдеться у документі. Американці нагадали, що проведення реформ також є умовою вступу України до ЄС, та наголосили, що євроінтеграція нашої країни відповідає інтересам США.
За даними Держдепу, з лютого 2022 року США надали Україні понад 70 млрд доларів – це найбільша сума, виділена на безпеку Європи з часів плану Маршалла після Другої світової війни. «Ресурси, необхідні для реалізації, моніторингу та оцінки цих величезних сум найближчими роками зростатимуть», – попередили в американському уряді. У «Стратегії розвитку України» докладно розписані цілі та завдання, які США хочуть допомогти Україні реалізувати:
Перемога у війні. Розширення та посилення партнерських відносин для збільшення постачання військової допомоги та навчання української армії. Посилення захисту цивільного населення та критично важливої інфраструктури, включно з енергосистемою, теплопостачанням, кібермережами та інформаційним простором.
Реформи проти корупції, підвищення прозорості фінансової та фіскальної систем, а також сектору правосуддя, залучення іноземних інвестицій; децентралізація та відновлення інфраструктури.
Притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини та збитки, завдані Україні. Використання конфіскованих російських активів для фінансування реконструкції та відновлення України. Реінтеграція окупованих територій, допомога постраждалим від війни.

Поделиться публикацией