ДЛЯ ПІДСИЛЕННЯ ППО УКРАЇНІ ПОТРІБНІ УСТАНОВКИ GEPARD, СИСТЕМИ SKYNEX, А ТАКОЖ АНАЛОГИ — ІГНАТ

Україна для підсилення протиповітряної оборони потребує більше німецьких зенітних самохідних установок Gepard, систем Skynex, а також аналогів, які справляються з ударними дронами «Shahed».

Про це 3 жовтня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на речника Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Безумовно, Gepard показав себе надзвичайно ефективно і раціонально, тому що використання боєприпасів до Gepard – це використання зенітних керованих ракет. Зрозуміло, що їх може бути більше надано Україні. І питання в тому, скільки ми можемо отримати таких установок, як Gepard. Звісно є аналоги цих систем – це питання вже давно вивчається, йдуть переговори», — сказав Ігнат.

За його словами, нині вище керівництво держави, командування Генерального штабу, Повітряних сил тримають цю тему під пильною увагою.

«Нам потрібно більше таких систем, аналогів Gepard. Є навіть кращі системи, здатні оперативно діяти в автоматичному режимі, знищуючи такі ціли, як безпілотним Shahed», — підкреслив речник.

Відповідаючи за уточнююче запитання про те, чи працює Україна над тим, аби отримати системи ППО Skynex, він зазначив «Безмовно, дуже хотілося б, щоб вони були. Я знаю точно, йде у тому напрямку рух, але не лише вони. Системи таких є чимало. Зрозуміло, що передові технології передають на просто так. Потрібні політичні домовленості. Тому очікуємо, що цих систем стане більше. Радіус дії таких систем не є великий, тобто, це як у Gepard – до 4,5-5 км. Зрозуміло, що ці системи як зброя останньої надії, якщо пропустили десь перед цим, то зрозуміло, що вони мають добити цілі, які рухаються до того чи іншого об’єкту. Їхнє покликання – локально захищати ті об’єкти, які ворог атакує».

Поделиться публикацией