НА ЗАПОРІЗЬКОМУ ФРОНТІ КАРУСЕЛЬ ВОРОЖИХ ДРОНІВ – РОСІЙСЬКИЙ НЕОНАЦИСТ І «СЕНАТОР» РОГОЗІН

15 сiчня, 2024, Надмірна кількість українських FPV-коптерів з кожним місяцем стає дедалі серйознішою проблемою для російської армії. Про це написав у своєму телеграм-каналі керівник російського Центру розвитку транспортних технологій Олексій Рогозін.

«Основна відмінність FPV від звичайних безпілотників у тому, що, завдяки низькій вартості, їх можна особливо не шкодувати: вони вважаються витратним матеріалом, по суті – боєприпасом, що барражує», – пише Олексій Рогозін. – «При цьому ефективність їх застосування досить висока, особливо на коротких відстанях до 5 км від операторів».

Високу ефективність українських малопотужних дронів визнав колишній керівник «Роскосмосу» Дмитро Рогозін. Наразі він є «сенатором» від Запорізької області, зведеним у цей чин окупаційною владою регіону (позначає себе: «Авторский телеграм-канал сенатора от исполнительной власти Запорожской области, доктора технических и философских наук Рогозина Дмитрия Олеговича (Военно-технический центр»).

Російський неонацист надає наступну картинку прифронтових територій області, яку він представляє:

«По всьому Запорізькому фронту – карусель ворожих дронів. Думаю, на інших фронтах те саме. Ворожих дронів непомірно. Заїжджаєш у прифронтове село, ніби потрапив у осине гніздо – все аж дзижчить. Біля в’їзду в повітрі чергують FPV-дрони супротивника. Попарно. Один одразу атакує, інший фіксує поразку та атакує тих, хто поспішає на допомогу постраждалому». Посилаючись на українських військовополонених, Рогозін-старший каже, що у багатьох підрозділах ЗСУ змінено штати, і тепер мало не в кожному піхотному взводі є відділення операторів дронів. І запропонував ще одну картинку:

«Вчора ворог атакував сусідній з нами підрозділ. За півгодини прилетіло 25 дронів-камікадзе, з них 14 переслідували одну БМП. Якщо для них ціна мети вища за втрати двох десятків FPV-дронів, вони їх не шкодують. І вони в них є надміру».

Батько та син Рогозіни закликають росіян реагувати на цю нову дійсність та оперативно виробляти технічну відповідь.

Що вона має включати?

На думку Рогозіна-старшого – блокатори FPV-дронів, а також надмірна кількість власних FPV-дронів: «Дрони необхідні як масовий витратний матеріал». Рогозін-молодший зазначає, що з розвитком засобів радіоелектронної боротьби з безпілотниками вдосконалюються і способи їх обходити, тому розраховувати на якісь прості рішення особливо не доводиться. Він наполягає на тому, що використання нових, нестандартних методів боротьби з FPV-дронами – одне із головних пріоритетів фронту найближчого періоду.

Поделиться публикацией