РОСІЯ ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІЙНИ З НАТО. У АЛЬЯНСУ Є ПЛАН

Збройні сили Німеччини готуються до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО в лютому цього року. Про це пише Bild із посиланням на секретний документ Бундесверу.

У секретному документі Міноборони Німеччини докладно викладає можливий «Шлях до конфлікту» між Росією і НАТО. Дії Росії та Заходу описуються місяць за місяцем, кульмінацією є розміщення сотень тисяч солдатів НАТО і неминучий початок війни влітку 2025 року. Сценарій Бундесверу «Оборона Альянсу 2025» стартує в лютому 2024 року. Росія запускає чергову хвилю мобілізації та призиває в армію додатково 200 тисяч осіб. Потім Кремль починає весняний наступ в Україні, який до червня відкидає українську армію назад.

Спочатку прихована, а потім все більш явна атака Росії на Захід починається в липні. Очікуються кібератаки та інші форми гібридної війни, головним чином у країнах Балтії. Відбуваються зіткнення, які Росія використовує як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі. Згідно зі сценарієм, напруженість може сягнути піку в жовтні з перекиданням військ і ракет Росії в Калінінград. У грудні 2024 року можливі «прикордонні конфлікти» та «заворушення з численними жертвами» в регіоні «Сувальського коридору». У період після виборів у США, коли країна може залишитися без лідера, Росія, з підтримкою Білорусі, може повторити вторгнення 2014 року в Україну на території НАТО.

Поделиться публикацией