НАЙВИЩИЙ РІВЕНЬ ДОВІРИ СЕРЕД СУСПІЛЬНИХ ІНСТИТУЦІЙ В УКРАЇНІ МАЮТЬ ЗСУ — 65%

Найвищий рівень довіри серед суспільних інституцій в Україні мають ЗСУ — 65%, церква — 63% та волонтерські організації — 63%, а також ДСНС, добровольчі батальйони, прикордонна служба, Національна гвардія, громадські організації.

Про це 15 липня ц.р. повідомив аступник директора соціологічного Центру Разумкова Михайло Міщенко під час пресконференції.

“Усім іншим інституціям недовіра висловлюється частіше, ніж довіра”, — підкреслив соціолог.

За даними оприлюдненого соцопитування, спікеру Дмитру Разумкову довіряють 39% опитаних, не довіряють – 45%; Прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 14%, а не довіряють – 62%; міністру внутрішніх справ Арсену Авакову – відповідно 18% і 70%, керівнику ОП Андрію Єрмаку – відповідно 9% та 48%.

Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва» з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Поделиться публикацией