ПЕНТАГОН ЗАМОВИВ ПЕРШІ ВИНИЩУВАЧІ, ЗДАТНІ НЕСТИ ГІПЕРЗВУКОВИХ ЗБРОЮ

Пентагон замовив перші модернізовані винищувачі F-15EX, які здатні нести гіперзвукових зброю.

Про це йдеться в повідомленні компанії Boeing, поширеному 14 липня.

Згідно з документом, ВПС США уклали контракт з Boeing майже на $ 1,2 млрд на будівництво першої партії з восьми сучасних винищувачів F-15EX. Такий винищувач зможе нести більше озброєння, ніж будь-який інший, і буде запускати гіперзвукових зброю довжиною до 7 м і вагою до 3,2 т.

Також ВВС США оголосили безстроковий контракт на поставку не обговорені числа цієї моделі винищувачів на суму $ 23 млрд. За попередніми даними, мова йде про 144 літаках. Перші дві машини за планом повинні бути зроблені в II кварталі 2021 фінансового року, ще шість — в 2023 фінансовому році.

Раніше в Пентагоні не раз констатували відставання від Росії і Китаю в області гіперзвукового озброєння. У зв’язку з цим Штати прискорили програму створення своєї зброї. Трамп анонсував появу «супер-пупер-ракети», яка буде в 17 разів швидше ракет супротивника і здатна вразити ціль розміром 70 см на відстані 1,6 тис. Км.

18 червня відповідальний за розробки гіперзвукового зброї в Пентагоні Майкл Уайт повідомив про плани прискорити випробування ракет.

За кілька днів до цього стало відомо, що новітня гіперзвукова ракета США в ході випробувань ледь не полетіла у вільний політ.

Поделиться публикацией