НАГЛЯДОВА РАДА ДК “УКРОБОРОНПРОМ” ПІДТРИМАЛА РІШЕННЯ ПРО ЗДІЙСНЕННЯ КЛАСТЕРИЗАЦІЇ — ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ

Наглядова Рада прийняла рішення про створення п’яти кластерів. Це авіаційний, бронетанковий, суднобудування і морської техніки, високоточної зброї та боєприпасів, а також засобів радіолокації, радіозв’язку і РЕБ. Створення цих кластерів передбачає формування груп підприємств, близьких за напрямками діяльності, з певними центрами координації їх роботи.

Про це в інтерв’ю інформаційним агентствам «Оборонно-промисловий кур’єр» та Defense Express повідомив голова Наглядової Ради ДК «Укроборонпром», ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський. За його словами, очікується, що ці групи підприємств ДК «Укроборонпром» будуть здатні на більш масштабні, комплексні проекти.

М.Згуровський поінформував, що «ми вже мали досить результативні перемовини з Лігою оборонних підприємств, до якої входить понад 50 приватних оборонних компаній, з цією Лігою ми є ідеологічними союзниками в тому, що не слід робити різниці між державними підприємствами, між підприємствами зі змішаною формою власності, де контрольний пакет належить державі, і недержавними підприємствами». «Тож створені кластери відкриті і для приватних компаній, участь яких у створенні нової зброї вже є досить вагомою», — додав голова Наглядової Ради ДК «Укроборонпром».

За його словами, імплементація – це наступний етап, який маємо здійснити дуже виважено, прозоро, у строгій відповідності до законодавства України. У цьому контексті є важливим розробка і подача до Верховної Ради України низки відповідних законів, створення наукових та промислових громадських рад у спеціалізованих кластерах. Ці ради мають контролювати усі етапи такої трансформації, напрацьовувати рекомендації, сприяти тому, аби інтереси держави і підприємств були збалансовані, уточнив він.

До того ж, джерело ІА ОПК в уряді України повідомило, що розглядається питання включення до наглядових рад означених кластерів представників недержавного сектору, зокрема, Ліги оборонних підприємств України.

Поделиться публикацией