РУМУНІЯ ЗАМІНИТЬ ПРОТИКОРАБЕЛЬНІ КОМПЛЕКСИ «РУБІЖ» РАДЯНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

Цього тижня Румунія оголосила про наміри придбати новітні мобільні протикорабельні комплекси сухопутного базування, повідомляє Українській Мілітарний Портал з посиланням на  HotNews.ro

Як заявив Міністр оборони Румунії Міхай Фіфор (Mihai Fifor) оборонне відомство хоче затвердити угоду з виробником вже до кінця цього року. За оцінками Міністерства оборони Румунії вартість закупівлі складатиме близько 137 млн євро без урахування ПДВ терміном реалізації у 5 років.

В Румунії сподіваються, що у тендері візьмуть участь такі компанії з пропозиціями:

MBDA Group з їх ракетою Exocet MM40 Block 3

Boeing з їх ракетою Harpoon

Saab з ракетою RBS-15 Mk3

Kongsberg з ракетою Naval Stryke Missile (NSM)

Обрана мобільна ракетна система замінить на служби протикорабельний комплекс 4K51 “Рубіж” радянського виробництва озброєний протикорабельними ракетами П-15 “Терміт”.

Очікується, що вартість контракту може зрости, адже окрім купівлі мобільної системи може бути передбачено встановлення обраних протикорабельних ракет і на майбутні чотири румунські корвети:

компанія Damen запропонувала для встановлення на майбутні корвети ракет Harpoon

компанія ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) зі своїм проектом K130 пропонує ПКР RBS-15 Mk3

Також майбутні ракети можуть бути встановлені в рамках модернізації фрегатів Type 22 – Regele Ferdinand (F-221) та Regina Maria (F222) придбаних Румунією у Британії.

Загалом на будівництво 4-х нових корветів та модернізація 2-х фрегатів урядом Румунії передбачається виділення 1,6 млрд євро.

В майбутньому варто розглядати і варіанти модернізації наявних на озброєнні румунських ракетних катерів, що зараз оснащені радянськими ракетами П-15 “Терміт”

Поделиться публикацией