МОУ ЗМІНИЛО ПОГЛЯДИ НА ПРИЗНАЧЕННЯ ЛЕГКОВОГО АВТОМОБІЛЯ ПІДВИЩЕНОЇ ПРОХІДНОСТІ, ЩО МАЄ ЗАМІНИ РАДЯНСЬКИЙ УАЗ

Міністерство оборони України змінило погляди на призначення легкового автомобіля підвищеної прохідності, який розробляється для потреб Збройних Сил України на заміну застарілому «уазику».

Про це 13 жовтня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Якщо початково передбачалося, що армійський «джип» для війська виконуватиме суто транспортну функцію, то відтепер новий позашляховик  має бути наділений бойовими властивостями. Нині фахівці Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України відпрацьовують доповнення до раніше розробленого тактико-технічного завдання в рамках виконання відповідної дослідно-конструкторської роботи з шифром «Сайгак». Адже вимоги Збройних Сил до такого виду автомобільного транспорту змінилися, з огляду на досвід, здобутий під час бойових дій на Донбасі.

Про це під час чергової наради з цієї тематики, яка відбулася 13 жовтня 2021 року за участю представників оборонного відомства та приватних підприємств-виконавців згаданої ДКР, поінформував тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу розробок і закупівлі автомобільного та бронетанкового озброєння та техніки Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України полковник Микола Євстратенко. Він також додав, що для повноцінного опрацювання змін до чинного ТТЗ знадобиться близько трьох місяців. Цей час необхідний оборонному відомству для уточнення оперативно-тактичних вимог до цього виробу. За його словами, кардинально в армійському «джипі» нічого не зміниться, проте до таких автівок будуть нові вимоги щодо їхньої спеціалізації. Зокрема, передбачається, що до вдосконаленого ТТЗ увійдуть декілька варіантів виконання ДКР «Сайгак», який саме візьмуть за основу — обговорять під час наступної наради.

Поделиться публикацией