ЗСУ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ПОНАД 90 000 155 мм БОЄПРИПАСІВ НА МІСЯЦЬ – The Wall Street Journal

The Wall Street Journal наводить конкретні цифри з посиланням на Міноборони України: українські війська використовують понад 90 000 набоїв калібру 155 мм на місяць.

США вже відправили Україні понад мільйон набоїв цього калібру. Ще більше – надали союзники. США намагаються забезпечити Україні достатній запас зброї для наступного етапу війни, оскільки артилерійські снаряди допоможуть київським силам відвоювати територію в Росії, що багато хто вважає вирішальним моментом у конфлікті.

На сьогодні більшість боєприпасів надійшла з військових запасів США, що, на думку деяких військових планувальників, призвело до занизького рівня запасів. Хоча у Пентагоні заявили, що мають запаси, розташовані по всьому світу. Їх вилучають лише після консультацій з союзниками.

На цьому тлі США намагається збільшити власне виробництво боєприпасів. Якщо до початку війни США могли виробляти приблизно 13 000 набоїв калібру 155 мм на місяць, то зараз це вже 20 000 набоїв на місяць. Планується збільшення до 50 000 набоїв калібру 155 мм на місяць до 2024 року. Процес тривалий, адже необхідно відкрити й підготувати заводські лінії, а в деяких випадках — найняти робітників.

Крім цього, Сполучені Штати намагаються домовитися за постачання необхідних на полі бою снарядів з країнами, які мають великі запаси або здатні виробляти великі обсяги боєприпасів. Та багато країн не розкривають дані про наявну кількість цих самих набоїв і гальмують їх відправку Україні.

Видання пише, що Південна Корея надала лише 200 000 набоїв або приблизно двомісячний запас боєприпасів. І то через Чехію, за неофіційною інформацією. Індія і країни Близького Сходу, Єгипет також не відповідають на запити Пентагону надати Україні набої калібру 155 мм.

Поделиться публикацией