ЕЛІТА США ЗАКЛИКАЄ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ОБМЕЖЕНУ БЕЗПОЛЬОТНУ ЗОНУ НАД УКРАЇНОЮ

Двадцять сім представників зовнішньополітичної еліти США підписали листа до адміністрації президента Джо Байдена з пропозицією забезпечити обмежену безпольотну зону над Україною для захисту гуманітарних коридорів.

Про це 8 лютого ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Politico.

«Ми, що нижче підписалися, закликаємо адміністрацію Байдена разом із союзниками по НАТО ввести обмежену безпольотну зону над Україною, починаючи від захисту гуманітарних коридорів, які були узгоджені на переговорах між російськими та українськими офіційними особами», — йдеться у листі.

За словами підписантів, лідери НАТО повинні донести росіянам, що вони не прагнуть прямої конфронтації з російськими силами, однак також повинні чітко дати зрозуміти, що не будуть схвалювати російські атаки на райони, де живуть цивільні люди.

«Міжнародне співтовариство швидко відреагувало безпрецедентними санкціями та значно збільшивши надання Україні військової допомоги для захисту. Але потрібно зробити більше, щоб запобігти більшим масштабам жертв», — йдеться у листі.

Зазначається, що серед 27 підписантів — колишній спецпредставник США по Україні, експосол США при НАТО Курт Волкер та колишній заступник генсека НАТО, експосол США в росії Александер Вершбоу.

Раніше Президент України Володимир Зеленський подякував пересічним американцям за стійку підтримку України та зазначив, що 74% з них висловились за посилення санкцій проти РФ та закриття неба над Україною.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

 

Поделиться публикацией