ДО УКРАЇНИ ВІДПРАВИЛИ ПОЛЬСЬКИХ ФАХІВЦІВ З РЕМОНТУ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ СИСТЕМ KRAB

До України відправили польських фахівців компанії PGZ Service Orel, які займаються ремонтом артилерійських систем Krab. У компанії Polska Grupa Zbrojeniowa розповіли, що її фахівцям доводиться працювати поблизу передової.

Про це 8 серпня ц.р. повідомив Мілітарний.

Також польські спеціалісти навчили близько 100 українських військових, щоб вони могли самостійно виконувати базові ремонтно-сервісні роботи.

«САУ Krab ремонтуються нашими механіками у безпосередньому контакті з лінією фронту», – розповів директор PGZ Себастьян Хвалек.

У травні цього року директор PGZ оголосив про створення компанії PGZ Service Orel, яка ремонтує кілька десятків гаубиць Krab, які задіяні в Україні.

«Знаючи динаміку операцій на фронті, ми вирішили створити дочірнє підприємство, яке обслуговуватиме техніку, в тому числі й наші самохідні гаубиці Krab», – додав Себастьян Хвалек.

Механіки PGZ Service Orel виконують роботи у польових майстернях та на заводах України.

«Наші мобільні бригади мають можливість виконувати як прості ремонти в польових умовах безпосередньо біля лінії фронту, так і серйозніші роботи на заводах України, де ремонтують техніку, пошкоджену в результаті бойових дій», – пояснив глава PGZ.

Хвалек також зазначив, що механіки PGZ мають досвід роботи у бойових умовах.

«Тільки в PGZ у нас працює понад 130 співробітників, які супроводжували наших солдатів, серед іншого, в Афганістані та Чаді», – сказав він.

За словами Хвалека, консультації українських сервісних служб відбуваються на постійній основі, використовуючи захищені канали зв’язку, а польські механіки на запити своїх українських колег відповідають практично в режимі реального часу.

 

Поделиться публикацией