ДОЗ – ЦЕ МЕХАНІЗМ ЗА ЯКИМ ДО ЗСУ ПОСТАЧАЄТЬСЯ НОВЕ АБО МОДЕРНІЗОВАНЕ ОЗБРОЄННЯ — ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ

На сьогодні ДОЗ – це і механізм, і процедури, за якими до Збройних Сил та інших силових структур постачається нове або модернізоване озброєння та військова техніка. Доки вплив нового Закону про оборонні закупівлі ще не відчутній, Міноборони фактично діє в умовах перехідного періоду.

Про це в інтерв’ю повідомив Defense Express заступник міністра оборони Олександр Миронюк.

«У 2020 році безпосередньо для потреб переозброєння Збройних Сил визначено найбільший за всю історію України фінансовий ресурс. Це понад 21 млрд грн. Але він, втім, набагато менший, ніж реальні потреби Збройних Сил», — додав він.

 

Співбесідник заявив, що головне — це максимально ефективне використання коштів з урахуванням потреб Збройних Сил. Як у контексті виконання чинних Державних програм, так і задоволення актуальних потреб, які формуються Генеральним штабом.

 

«Без врахування витрат на забезпечення живучості об’єктів зберігання ракет і боєприпасів та витрат на створення виробничих потужностей для крупновузлового складання та ремонту боєприпасів (це статті, що також охоплені ДОЗом), безпосередньо на потреби розвитку озброєння та військової техніки передбачено понад 70 % від загальної суми витрат на потреби переозброєння», — підсумував О. Миронюк.

 

 

 

 

Поделиться публикацией