ДЕРЖДЕП США ПОГОДИВ ПРОДАЖ ПОЛЬЩІ ГЕЛІКОПТЕРІВ APACHE ТА КЕРОВАНИХ РАКЕТ – REUTERS

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Польщі гелікоптерів AH-64E Apache і ракет на суму 12 мільярдів доларів. Про це пише Reuters із посиланням на заяву Пентагона.
Зазначається, що Польща зробила посилення своїх збройних сил пріоритетом після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема Польща запросила 96 ударних вертольотів Apache і пов’язане з ними обладнання, зокрема 1 844 ракети Hellfire і 508 ракет Stinger.
Незважаючи на схвалення Державного департаменту, повідомлення не вказує на підписання контракту або завершення переговорів. Остаточне рішення найближчим часом має затвердити Конгрес США. Пентагон повідомив, що головними підрядниками з постачання зброї є компанії Boeing і Lockheed Martin.

Зауважимо, намір придбати 96 гелікоптерів Apache Міністерство оборони висловило ще минулого року. Після зустрічі з міністром оборони США у травні цього року Блащак заявив, що «Сполучені Штати нададуть нам вертольоти Apache з власних ресурсів, ще до того, як буде підписаній контракт на їхню закупівлю».

Поделиться публикацией