ДП «ХАРКІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» ГОТУЄТЬСЯ ДО ВИКОНАННЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ ТАНКА Т-64 БМ2

Голова ХОДА відвідав ще одне харківське підприємство ДК «Укроборонпром».

 

Про це 16 вересня повідомив офіційний сайт харківської обласної держадміністрації.

На Харківському бронетанковому заводі Олексій Кучер провів робочу нараду з керівництвом та поспілкувався з колективом. Керівник області назвав успішною роботу підприємства.

 

«Керівництво робить все, щоб це підприємство прогресувало. Хотів би відзначити, що в цьому році завод збільшив свої надходження у порівнянні з 2018 та 2019 роками. Це дуже приємно. Якщо потенційно відбудуться ті контракти, які плануються, то підприємство буде тільки прогресувати — таким заводом ми можемо пишатися», — сказав Олексій Кучер.

 

Керівник області підкреслив важливість збільшення обсягів державного замовлення для ХБЗ.

 

«На сьогодні завод завантажений. Звісно, заводчани хочуть і можуть робити більше, адже, власне, основне, за рахунок чого існує завод, — це замовлення. Тому ми обговорили можливості залучення для підняття виробництва додаткових замовлень, і я від себе зроблю все, щоб це відбулося», — наголосив голова ХОДА.

 

За даними директора ДП «Харківський бронетанковий завод» В’ячеслава Стрільця, на підприємстві працює 398 фахівців, середня заробітна плата — майже 19 тис. грн. Цей рік підприємство завершить з прибутком.

 

«На даний час у підприємства є замовлення на проведення капітального ремонту 13 одиниць техніки. Зараз проводиться підготовка до виконання цього контракту. Його вартість — 136 млн грн. Це замовлення від Міноборони», — розповів директор заводу.

 

Також, за словами В’ячеслава Стрільця, завод виконує спільну програму разом з ДП «Завод ім. В.О. Малишева» щодо модернізації танка Т-64 БМ2.

 

«Ми зараз складаємо з ними договір, проводиться конструкторська робота, проводиться робота щодо оброблення корпусу. Буде встановлений потужний двигун — машина буде сучасніша», — розповів про співпрацю з партнерами В’ячеслав Стрілець.

 

Наприкінці візиту на завод Олексій Кучер поспілкувався з трудовим колективом. Глава ХОДА запевнив, що підприємство може розраховувати на будь-яку необхідну допомогу з боку керівництва області та країни.

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией