РЕАКТИВНИЙ БЕЗПІЛОТНИК З НАДРУКОВАНИМ ДВИГУНОМ ВИПРОБУВАЛИ В РОСІЇ

Успішно завершився перший демонстраційний політ реактивного безпілотного літального апарату ВМ «Дань-М». Він укомплектований двигуном вітчизняного виробництва МГТД-125Е, основні деталі якого виготовлені методом 3D-друку.

Про це повідомила прес-служба Фонду перспективних досліджень. Злітна маса безпілотника склала 370 кілограмів. У небі він перебував 19 хвилин і досяг швидкості в 676 кілометрів на годину на висоті більше двох тисяч метрів. Випробування пройшли в Астраханській області.

Двигун МГТД-125Е розроблений в рамках проекту з ОКБ ім. М.П. Симонова і Всеросійського науково-дослідного інституту авіаційних матеріалів. Це один з найпотужніших в лінійці малорозмірних двигунів. Його маса — 22 кілограми, а силова установка розвиває тягу в 125 кілограм-сил.

Крім того, в двигуні використані сплави, які по міцності перевершують зарубіжні аналоги більш ніж на 20 відсотків. Фахівцям вдалося скоротити час виготовлення основних елементів двигунів до 20 разів при дворазовому зниженні вартості організації виробництва.

Серійне виробництво силових установок планують запустити в 2021-2022 роках після завершення стадії ДКР.

Поделиться публикацией