В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛИ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Українська компанія AeroDrone розпочала масове виробництво двох безпілотних літальних апаратів для Збройних Сил України. Після успішної сертифікації з цього приводу укладений контракт з Міністерством оборони.

Про це 15 березня ц.р. повідомив Укрінформ.

Компанія AeroDrone представила дві моделі безпілотників. Модель D-80 Discovery здатна нести бойову частину вагою до 80 кг, а модель E-300 Enterprise — піднімати вантаж вагою до 300 кг. Обидва дрони обладнані парашутними системами, які у разі екстрених ситуацій збережуть машину.

Обидва дрони можуть використовуватись як для розвідки, так і для нанесення ударів.

Такий дрон є мультифункціональною платформою, яка може нести корисне навантаження вагою до 80 кг (включно з пальним). D-80 призначений для розвідки, та під час розмінування територій, а також, крім визначення цілей, — нанесення ударів по ним.

Дрон обладнали апаратурою, яка дозволяє виявляти об’єкти на суші та під водою. Камери дозволяють зробити до 25 тисяч знімків за один політ з різними рівнями масштабування та високою роздільною здатністю. Додатково дрон може бути оснащений транспондером, відеопередавачами та супутниковим зв’язком.

 

Поделиться публикацией