В УКРАЇНІ ЗАРАЗ РОЗРОБЛЯЮТЬ 25 НОВІТНІХ ЗРАЗКІВ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

В Україні зараз розробляють 25 новітніх зразків озброєння та військової техніки,

Про це 30 червня ц.р. повідомив т.в.о. директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Владислав Шостак на брифінгу в «Укрінформі».

На розробку витрачають 5% коштів державного оборонного замовлення, на закупівлю вже готових – майже 60%.

«Обсяг фінансування Державного оборонного замовлення передбачає виділення 22,5 млрд грн (у 2021 році – ред.). 5% цієї суми – на виконання дослідно-конструкторських робіт… Основна сума коштів – це 59% у 2021 році – буде витрачена на закупівлю зразків озброєння та військової техніки, які виробляються вже серійно в Україні, і деякі ми закуповуємо за кордоном. І 27% коштів виділяється на проведення модернізації зразків озброєння і також капітального ремонту. 9% коштів направлені на забезпечення живучості арсеналів баз і складів, будівництва відповідних об’єктів для зберігання боєприпасів», – сказав Шостак.

За його словами, створення новітніх зразків озброєння, наприклад, ракетних комплексів «Вільха», «Нептун», САУ «Богдана», триває кілька років і залучає різні підприємства оборонно-промислового комплексу.

«Таких активних розробок у нас налічується 25. Вони не виконуються протягом одного бюджетного року, вони тривають кілька років, тому що мають певну етапність: починається з технічного проєктування, розробки конструкторської документації, наступний етап – виготовлення дослідного зразка і проведення випробувань», – пояснив представник МОУ.

 

Поделиться публикацией