В РФ ХОЧУТЬ ЗБІЛЬШИТИ ПРИЗОВНИЙ ВІК

До державної думи РФ внесли законопроєкт про збільшення віку строкової служби до 21 року, а верхньої межі призовного віку — до 30 років. Автори документу — голова комітету з оборони Андрій Картаполов та два його заступники Андрій Красов та Юрій Швиткін,

Про це 13 березня ц.р. повідомив  Цензор.НЕТ з посиланням на російську службу Бі-бі-сі.

Вони розвивають ініціативу міністра оборони РФ Сергія Шойгу, який запропонував зрушити рамки призовного віку у Росії в грудні 2022 року на колегії міністерства, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна.

Законопроєкт передбачає підвищення нижньої межі призовного віку до 21 року, а верхньої межі — до 30 років, тобто зміщення на 3 роки віку призовників.

Автори пояснили, що нижня планка підвищується для «гарантованого здобуття громадянами середньої загальної, середньої професійної та вищої освіти». Оскільки це призведе до скорочення кількості потенційних призовників, то верхня межа за віком підвищується «як компенсація».

Передбачається перехідний період до 2026 року. 2024 року призову на військову службу підлягатимуть росіяни віком від 19 до 30 років, 2025 року — від 20 до 30, а 2026-го — від 21 до 30 років.

При цьому законопроєкт дає можливість повнолітнім молодим людям за бажанням піти до армії до настання призовного віку.

Також зазначається, що у разі ухвалення закону вже видані відстрочки діятимуть до закінчення їхнього строку або до зникнення їхніх підстав.

 

Поделиться публикацией