В ПЕНТАГОНІ ОЦІНИЛИ ПОТУЖНІ НАСЛІДКИ КОНТРНАСТУПУ ЗСУ

За останні тижні українські воїни звільнили низку населених пунктів на Донеччині та Херсонщині, що стало черговим етапом вдалої контрнаступальної операції, яка розпочалася наприкінці літа.

На даний момент ЗСУ близькі до досягнення трьох стратегічних цілей — посилення власних позицій на Донбасі, Харківщині та Херсонщині до настання зими. Таку думку висловила помічниця міністра оборони США з міжнародної безпеки Селеста Валландер, пише Reuters.

За словами представниці Пентагону, ЗСУ вдало здійснюють контрнаступ на усіх трьох напрямках, але їхній подальший успіх сильно залежить від військової допомоги США та інших західних партнерів.

«Що ми спостерігаємо зараз? По-перше, приголомшливий успіх на передовій у Харківській області, а також ключові стратегічні успіхи українських сил у Донецькій та Луганській областях, зокрема, нещодавнє повернення контролю над містом Лиман. Зараз Україна, схоже, на шляху досягнення всіх стратегічних цілей. Але це вимагає продовження військової допомоги з боку США та міжнародної спільноти», — заявила Валландер.

Враховуючи останні успіхи української армії на півдні, вона припустила, що ще однією напрочуд важливою метою ЗСУ є відкинути російський плацдарм на лівий берег Дніпра у Херсонській області. Валландер зазначила, що для РФ це стане «великою поразкою» і позбавить Путіна амбіцій захопити Одесу, а також покращить оборонні позиції України напередодні зими.

Поделиться публикацией