В МОЛДОВІ ХОЧУТЬ СТВОРИТИ ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ РФ

Президентка Молдови запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації і пропаганді, зокрема російській.

Про це 29 травня ц.р. повідомила «Європейська правда«, посилаючись на Newsmaker.

Національний центр боротьби із пропагандою «Патріот» пропонують створити як орган, що буде координувати та впроваджувати державну політику у сфері інформаційної безпеки та займатися стратегічною комунікацією для протидії дезінформації.

Президентка зазначила, що подасть парламенту відповідну пропозицію. 30 травня текст проєкту опублікують для громадських консультацій, а до кінця червня передадуть на розгляд парламенту.

«Щодня Кремль та злочинні угруповання здійснюють гібридні атаки, використовуючи зброю пропаганди, щоб сіяти ненависть у Молдові, ослаблювати нашу взаємну довіру і довіру до держави. Оскільки Кремль не може дістатися до нас своїми танками, він спонсорує поширення брехні у ЗМІ та соцмережах, вкладаючи у це велетенські гроші, фінансує злочинні угруповання брудними грошима. Брехня, що транслюється на телеканалах та в інтернеті, стала найбільш небезпечною зброєю», – заявила Мая Санду.

За її словами, Центр буде мати дві основні функції – виявляти поширювану дезінформацію, протидіяти цим кампаніям і повідомляти громадськості достовірну інформацію, а також працювати з іншими урядовими структурами для підвищення стійкості країни до дезінформації.

Мая Санду додала, що право на свободу слова є беззаперечною цінністю для демократичної країни, але свобода слова «не має бути прикриттям для брехні та інтоксикації».

Advertisement: 0:39

«Ми не можемо дозволити їм розколоти нас і ослабити країну. Це залежить від нас, від усього суспільства. Тому що це і є їхній план – ослаблена країна з озлобленими людьми, які не заважають їм красти і залишати Молдову бідною і корумпованою»,  – наголосила Санду.

Поделиться публикацией