В ДОВГОСТРОКОВІЙ ПЕРСПЕКТИВІ ПЕРЕДБАЧЕНО, ЩО ССО БУДУТЬ ВИКОНУВАТИ СПЕЦЗАВДАННЯ ЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ

Сили спеціальних операцій будуть розвиватися так, щоб шляхом організації розвідувально-диверсійної діяльності руху опору, проведенням психологічних операцій знизити можливості противника щодо наступу територією України, у т.ч. на тимчасово окупованій території, а в довгостроковій перспективі — гарантоване виконання спеціальних завдань за межами України (за умови внесення необхідних змін до законодавства).

Про це йдеться в оприлюдненій 11 січня візії Генерального штабу ЗС України на офіційному сайті Міністерства оборони України.

До того, повідомляється, що чисельність Сил спеціальних операцій становитиме близько однієї п’ятдесятої від складу ЗС України, а командування Сил спеціальних операцій у своїй діяльності одночасно буде об’єднувати функції генерування військ та управління їх застосуванням.

Крім того, передбачено, що найближчим часом будуть сформовані повітряний і морський компоненти Сил спеціальних операцій.

«У середньостроковій і довгостроковій перспективі буде проведено оптимізацію чисельності полків спеціального призначення і переформування їх у Центри спеціального призначення», — йдеться у візії.

 

Відомо, що застосування частин і підрозділів спеціального призначення та інформаційно-психологічних операцій буде здійснюватися під керівництвом Командування Сил спеціальних операцій спільно в ході спеціальних та психологічних операцій або окремо в ролі підтримуючих сил в операціях угруповань військ.

 

Зокрема, до складу Сил спеціальних операцій увійдуть:

центри спеціального призначення;

центри інформаційно-психологічних операцій;

окрема змішана авіаційна ескадрилья;

загін морських засобів виведення та евакуації;

навчальний центр (центр підготовки підрозділів).

Поделиться публикацией