ВМФ США СТВОРИВ ОПЕРАТИВНУ ГРУПУ ЕСМІНЦІВ ДЛЯ БОРОТЬБИ З РОСІЙСЬКИМИ ПІДВОДНИМИ ЧОВНАМИ

ВМФ США створив оперативну групу есмінців на східному узбережжі, яка покликана забезпечити швидке розгортання кораблів в разі необхідності протидії загрозі від російських підводних човнів в Атлантичному океані.

Про це 28 вересня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на профільне видання Інституту ВМС США USNI News.

Оперативна група під назвою Greyhound буде складатися з декількох есмінців, які будуть проводити операції і вчення в Атлантиці.

«Кораблі буду готові до виконання всього спектра завдань, включаючи відстеження підводного активності Росії в Атлантиці і захист нашої країни», — заявив контр-адмірал, командувач надводними силами ВМС США в Атлантиці Брендан Маклейн.

До складу групи увійшли «два найбільш боєздатних есмінця»: «Томас Хаднер» і «Дональд Кук». У січні до них приєднається есмінець «Салліванс», який зараз розгорнуто в складі британської ударної групи авіаносців. У 2022 році, коли «Томас Хаднер» перебуватиме на техобслуговуванні, в групу ввійдуть есмінці «Коул» і «Гревел».

Як пише видання, створення нової групи відбувається на тлі перемикання уваги американського ВМФ на атлантичний регіон через підводних можливостей Росії.

«Стратегічна загроза нашій батьківщині вступила в нову еру. Наші конкуренти вже розгорнули і продовжують розвивати свої можливості, щоб тримати країну під загрозою », — заявив Маклейн.

Есмінці будуть базуватися на військово-морських базах Мейпорт і Норфолк в штаті Вірджинія.

У 2018 році через «сплеску російських підводних операцій в Атлантиці» в США був відновлений другий флот ВМС. За словами його командувача віце-адмірала ВМС США Ендрю Льюїса, спостерігається неухильне зростання активності субмарин ВМФ РФ в Атлантичному океані. Він попередив, що східне узбережжя Америки більше не є безпечним притулком.

Поделиться публикацией