В УКРАЇНІ ПЛАНУЄТЬСЯ ПРИЗВАТИ ЦІЄЇ ОСЕНІ БІЛЬШЕ 13 000 ЮНАКІВ

Більше 13 000 юнаків планується призвати цієї осені на строкову службу.

Про це 29 вересня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на коментар начальника відділу комплектування рядовим, сержантським і призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України полковника Миколу Качаненко АрміяInform.

«Осінній призов відповідно до Указу Президента України буде проводитися в жовтні — грудні. Перші відправки почнуться 5 жовтня, останній в цьому заклику відбудеться 21 грудня. Розпорядження Кабінету Міністрів України про чисельність майбутніх строковиків поки немає. Але проектом цього розпорядження заплановано призвати 13 575 чоловіків . Це на 671 особи менше, ніж під час весняного призову, але цифра для потреб ЗСУ залишилася незмінною — 6500 осіб. Загальне зменшення відбулося через зменшення потреб інших силових структур «, — зазначив офіцер.

За його словами, всього буде призвано в Дніпропетровській області — 1300 осіб і в Харківській — 972 людини.

«Чоловіки, які стали студентами, до 1 жовтня мають надати довідку про це (довідку видають у навчальному закладі. — Ред.). В територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на обліку», — підкреслив полковник Микола Качаненко.

Він зазначив, що вже три призовні кампанії в Україні пройшли в умовах карантину.

«Тому якщо ситуація залишиться такою, якою вона зараз є, ніяких труднощів не виникне. Збірні пункти обладнані всім необхідним для запобігання поширенню коронавірусної інфекції і для дотримання всіх санітарних норм. У нас відпрацьовані графіки, згідно з якими здійснюються попередні медичні огляди таким чином, щоб не було скупчення людей на призовних дільницях. Ділянки забезпечені засобами захисту та дезінфекції, а призовні комісії відбуваються з дотриманням соціальної дистанції. Посилення карантину може вплинути тільки на рух залізничного транспорту. Але і це у нас передбачено — в такому випадку призовників забиратимуть у військові частини своїм транспортом «, — додав начальник відділу комплектування рядовим, сержантами і призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Микола Качаненко

Поделиться публикацией