АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ ОВТ ЗАПРОПОНУВАЛА ВЛАДІ НИЗКУ ЗАХОДІВ БОРОТЬБИ ПРОТИ КОРОНАВІРУСУ – ЛИСТ

Асоціація виробників озброєння та військової техніки, до складу якої входять понад 100 приватних підприємств ОПК, звернулася до президенту, прем’єр-міністру, міністру оборони України та міністру охорони здоров’я щодо низки заходів для подолання пандемії коронавірусу.

Зокрема, в листі йдеться про наявність в Україні значної кількості сил та засобів, які потрібно залучити. Так, Асоціація наголошує на необхідності використання потенціалу провідного Інституту молекулярної біології та генетики НАН України для виготовлення та використання їх власної розробки «Тест-система для діагностики  COVID-19» на основі  кількісної полімерної реакції (ПЛР). Данна система пройшла реєстрацію, підтверджена її точність і специфічність на рівні 99,9%. Вартість одного тесту 250 грн, а аналогічний закордоном коштує 370-450 грн.

Автори листа також переконанні, що на сьогодні уряд повинен негайно вжити заходи щодо виробництва тест-систем.

До того ж, в листі наголошується, що для оперативного виявлення людей з симптомами захворювання необхідно створити автоматичну систему виявлення у місцях скупчення людей. Повідомляється, що до складу Асоціації входить компанія ТОВ «Трімен Україна», яка тривалий час займається виробництвом для Збройних сил України тепловізійних систем для танків, БМП, БТР та інших видів озброєння, а наразі, за ініціативою Асоціації «Трімен Україна» розробляє проєкт «Безконтактної системи масового скринінгу температури тіла ТМ-ТЕРМО». На думку авторів листа, таку систему необхідно використовувати в місцях скупчення людей. На їх переконання, Україна отримає ефективну систему масового скринінгу температури, яка забезпечить упередження поширенню COVID-19.

Також в листі йдеться про те, що необхідно негайно поставити завдання Збройним силам України та іншим силовим відомствам з питань залучення підрозділів радіологічного, хімічного, біологічного захисту із залучення спеціальної техніки у містах, поливомийні машини військ радіологічного, хімічного, біологічного захисту

Поделиться публикацией