КОМІТЕТ ВР З ПИТАНЬ ПРАВООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЕКОМЕНДУЄ РОЗШИРИТИ ПРАВА НГУ

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроєкт №3105, який розширює права діяльності Національної гвардії України.

Про це 10 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на сайт Верховної Ради України.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні, яке пройшло в режимі відеоконференції

Один з авторів законопроєкту, народний депутат Максим Павлюк зазначив, що цим проєктом передбачається внести зміни до деяких законодавчих актів в частині посилення правоохоронних функцій Національної гвардії, а саме: щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, надання права проводити особистий огляд, огляд речей тощо.

Під час обговорення народні депутати рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроєкт за основу та пропонували зменшити термін підготовки до другого читання.

Крім того, на засіданні комітету народні депутати розглянули проєкт закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів” №2809.

“Законопроєкт доповів його ініціатор народний депутат Владлен Неклюдов. Він зазначив, що проєкт спрямований на усунення негативного впливу окремих норм законодавства в частині вжиття заходів із дотримання правил дорожнього руху його учасниками, а також забезпечення притягнення до дієвої відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

Проєктом пропонується виключити з Кодексу про адміністративні правопорушення норми щодо дії адміністративного стягнення у виді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Поделиться публикацией