АРМІЇ РФ ЗАПРОПОНОВАНІ НОВИНКИ, ЩО «ЗДАТНІ ЗМІНИТИ ХІД БОЙОВИХ ДІЙ»

 

В повідомлені російських ЗМІ йдеться: 

Міністр оборони Сергій Шойгу ознайомився з процесом виробництва новітніх безпілотних апаратів великої тривалості польоту «Оріон», що мають у військових індекс «Іноходець». Уже в цьому році армія отримає шість-сім таких комплексів. У кожному з них по три літальні апарати, здатних забезпечити розвідку, а також знищення різних цілей — від бронетехніки до добре захищених об’єктів супротивника.

Для Російської армії «Іноходець» — унікальний виріб, і справа не в конструкції — він з вигляду віддалено нагадує американський MQ-1 Predator, — справа в тому спектрі завдань, які він здатний вирішувати. Це перша безпілотна ударна машина, що надійшла в армію. Вона пройшла перевірку в Сирії. Міноборони вперше показало відеоролик бойового застосування робота: дрон успішно вразив кілька наземних цілей.

«На БПЛА« Оріон »встановлені поршневі двигуни російського виробництва АПД-115. На момент розробки апарату технологія створення авіаційних поршневих двигунів у нас була загублена, і двигуни довелося розробляти практично заново. Зовсім недавно АТ «Кронштадт» створило підрозділ з випуску двигунів, орієнтованих не тільки на установку на власні БЛА, а й на зовнішній ринок », — повідомили« НВО »в АТ« Кронштадт ».

Сергій Шойгу приділяє велику увагу взаємодії з авіабудівниками і регулярно, раз в квартал, заслуховує їх по виконанню державного оборонного замовлення. Так, в ході робочої поїздки в війська Центрального військового округу глава військового відомства перевірив хід виконання державного оборонного замовлення на найбільшому в Росії авіабудівному підприємстві «Авіастар-СП», що входить до складу ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація». На заводі він поставив завдання вийти на виробництво до 10 військово-транспортних літаків Іл-76МД-90А в рік, а в перспективі на випуск 20 нових та модернізованих літаків це модифікації з тим, щоб до 2030 року їх парк перевищив 250 машин. Він також зазначив, що в минулому році було відремонтовано шість літаків Ан-124. «Сподіваюся, що ми вийдемо на необхідне число справних літаків», — сказав він.

На цьому тижні концерн «Уралвагонзавод» держкорпорації «Ростех» передав у війська чергову партію танків Т-90М «Прорив». В даний час Т-90М — найбільш сучасний представник сімейства танків Т-90. Він отримав принципово нову вежу. У ній розміщена 125-мм гармата, що забезпечує застосування сучасних боєприпасів високого могутності, а також керованих ракет, що дозволяють вражати броньовані цілі на дальність до 5 км.

При цьому конструкторам вдалося істотно збільшити внутрішній заброньований обсяг, що дозволило розмістити знову вводиться обладнання та поліпшити умови роботи екіпажу. На танку коштує панорамний приціл командира, високоавтоматизована система управління вогнем. Машина інтегрована в сетецентріческой систему тактичного управління — остання ще називається «армійським інтернетом», так як об’єднує на поле бою всі об’єкти, оснащені подібними комплексами. Завдяки цьому танк може отримувати цілевказування, що називається, на дотик. Всі нововведення на Т-90М впритул наближають його до найсучаснішої бойовій машині — Т-14 «армату».

Сенсацією можна назвати повідомлення представника ракетно-космічної галузі про початок робіт по новому стратегічному ракетному комплексу «Кедр». Єдина інформація по проекту, що це «роботи в рамках модернізації стратегічного озброєння. Один з напрямків по створенню ракетного комплексу нового покоління », відзначило джерело ТАСС в ракетно-космічній галузі. Якщо врахувати, що на озброєння Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) відносно недавно стали надходити сучасні ракетні комплекси «Ярс», йде підготовка до початку випробувань нової важкої балістичної ракети «Сармат», морська складова сил ядерного стримування активно озброюється ракетою «Булава», то виникає питання: яку саме з ракет належить модернізувати?

Поделиться публикацией