АМЕРИКАНСЬКІ ВИРОБНИКИ ЗБРОЇ ЗНАЧНО НАРОЩУЮТЬ ВИРОБНИЦТВО ЧЕРЕЗ ВІЙНУ В УКРАЇНІ

Американські виробники зброї значно нарощують виробництво та заводські потужності через війну в Україні.

Про це 20 серпня ц.р. повідомило видання The Washington Post.

Зазначається, що Пентагон виділив 44,5 млрд доларів на виробництво озброєнь для України та поповнення американських запасів. Наразі майже 41% від цієї суми (18,2 млрд доларів США) вже були спрямовані на підписання контрактів.

Видання додає, що особливий інтерес у США є у виробництві боєприпасів, безпілотників, зенітних ракет та 155-міліметрових артилерійських снарядах.

Наразі Пентагон вже уклав контракти на майже 2,3 мільярда доларів, щоби збільшити об’єм виробництва з 12 до 20 тисяч одиниць цього калібру на місяць.

Надалі, за планами військових США, він має вирости до 28 тисяч снарядів, а до осені 2025 року загальна кількість вироблених одиниць повинна досягати до одного мільйона на рік.

Зазначається, що таке нарощування виробничих потужностей змусило США шукати нових постачальників тротилу. Окрім Польщі, яка була основним американським джерелом цієї вибухової речовини, Пентагон планує залучити Японію та ще кілька країн.

Самі США більше не виробляють тротил, перейшовши на його замінник під назвою IMX — вибухівку, яка забезпечує потужність із меншим ризиком випадкової детонації.

США постійно слідкують за рівнем власної боєготовності, щоб мати можливість підтримувати Україну. Про це, нагадаємо, на брифінгу 25 липня заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх. Вона зазначила, що швидке постачання зброї ЗСУ вплинуло на американську оборонно-промислову базу, однак уряд «впевнений в тому, що має».

«Ми продовжуємо працювати з оборонно-промисловим комплексом, щоб збільшити виробництво, а також співпрацюємо з нашими союзниками та партнерами для збільшення наших запасів», — вказала Сінгх.

Представник Пентагону додала, що кожен пакет військової допомоги формується колегіально.

«Ми проводимо зустрічі, на яких наші служби можуть зауважити, що вони мають на своїх полицях, а потім, звісно, ​​держсекретар і міністр оборони мають розмови з президентом і Білим домом», — пояснила вона.

Заступник прессекретаря наголосила, що США «завжди підтримуватимуть рівень своєї готовності, одночасно маючи можливість допомогти Україні».

«Одна з речей, яку продовжує повторювати президент і держсекретар, це те, що ми з Україною надовго. Тому ми продовжуємо оцінювати, що можемо надати, не опускаючись нижче рівня нашої готовності», — підкреслила Сінгх.

Поделиться публикацией