ІРАН ПРИЙНЯВ НА ОЗБРОЄННЯ ТРИ НОВИХ УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКА

Іранська армія прийняла на озброєння три нових ударних безпілотника, здатних завдавати ударів різними боєприпасами.

Про це 18 квітня повідомив міністр оборони країни Амір Хатамі на церемонії передачі цих апаратів, яка транслювалася в ефірі іранського телебачення.

Згідно з topwar.ru, який процитував іранського генерала, дальність застосування даних безпілотників становить 1,5 тисячі кілометрів, а максимальна висота застосування — 14 тисяч метрів. Армія може використовувати нові модифікації в якості розвідувальних безпілотників для виявлення ворожих переміщень уздовж кордонів країни в межах значної дальності, а також використовувати їх в якості ударних.

«Нові БПЛА можуть бути використані в якості цільових літаків для виконання завдань ППО, а також в операціях по введенню в оману системи ППО супротивника,» — заявив Хатамі.

На озброєння безпілотників можуть бути поставлені різні типи авіаційних бомб і ракет, подробиць оснащення дронів не повідомляється.

Безпілотники, назва яких не наводиться, розроблені і вироблені на об’єктах іранської військової промисловості, в їх створенні брали участь вчені іранських університетів.

Поделиться публикацией