ЧАСТИНУ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК ТА АВІАЦІЮ ПОВЕРНУЛИ ВІД УКРАЇНСЬКОГО КОРДОНУ ДО МІСЦЯ ПОСТІЙНОЇ ДИСЛОКАЦІЇ – ПРЕССЛУЖБА ЗВО

Росія в умовах можливого вторгнення в Україну відзвітувала про повернення частини своїх військ до місць постійної дислокації, у тому числі від українського кордону.

 

Про це 29 січня повідомив «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу Західного військового округу (ЗВО) РФ.

 

За даними російських військових, частина військ та авіація ЗВО «завершили планову перевірку боєготовності», і тому повертаються до місць своєї постійної дислокації.

 

Водночас, як повідомляють у прес-службі відомства, на полігонах продовжуються заходи щодо бойової підготовки підрозділів.

 

Командувач військ ЗВО Олександр Журавльов попередив, що незабаром пройдуть двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем протиповітряної оборони (ППО).

 

Від українського кордону до місць постійної дислокації повертаються підрозділи бригад зв’язку, загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Авіація, яку також задіяли для перевірки, повернулася на аеродроми базування.

 

Зазначимо, що 25 січня Росія вирішила «перевірити боєздатність» підрозділів регулярної армії на тлі побоювань Євросоюзу та США, які інформували про можливе вторгнення російських військ в Україну.

Поделиться публикацией