УКРАЇНСЬКА АРТИЛЕРІЯ АКТИВНО ГОТУЄТЬСЯ ДО ВІЙНИ: БРОНЕТЕХНІКУ УМОВНОГО ПРОТИВНИКА ЗНИЩИЛИ НА ВІДСТАНІ 20 КМ

Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Криму проведено тактико-спеціальне навчання артилерійських підрозділів гаубиць “Мста-Б”.

Про це повідомило командування Об’єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці.

 

За словами командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження по умовному противнику пройшло на одному з військових полігонів Херсонщини.

 

«У ході тренувань командири взводів управляють артилерійськими розрахунками на всіх етапах виконання бойового завдання, а саме: в ході переміщення в район вогневих позицій, обладнання та підготовки позицій, наведення на цілі та залишення вогневих позицій», — наголосив командувач.

 

Цього разу, за легендою навчань, під час розвідки місцевості безпілотний літальний апарат виявив просування живої сили та броньованої техніки умовного противника в бік позицій українських військ. Відстань до цілей становила близько 20 км. Тому на знищення противника було направлено розрахунки гаубиць “Мста-Б”.

 

Читайте також: Україна звернула увагу ОБСЄ на військові навчання Росії у Чорному морі

«Обстріл умовного противника коригувався за допомогою операторів безпілотних літальних апаратів. Наразі артилеристи удосконалили й навички з розрахунку координат цілей», — підкреслив Наєв.

 

Як зазначив командувач, українська розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України та входять до складу угрупування військ “Південь”, покращується навченість особового складу.

 

Крім того, 28 січня прес-служба 26 бригади повідомила, що один із дивізіонів 26-ої артилерійської бригади артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича провів комплексні заняття із тактико-спеціальної підготовки та відпрацював знищення танків противника за допомогою гармат «Гиацинт-Б».

Як показали ці навчання, навіть за умови раптової атаки нашим артилеристам потрібно навіть менше 4 хвилин, аби розгорнути гармати та відкрити вогонь по ворогу.

Поделиться публикацией