У 2019 РОЦІ НА РОЗВИТОК ОВТ ПЕРЕДБАЧЕНО ВИДІЛИТИ 16.3 МЛРД ГРН

У 2018 р. на розвиток озброєння та військової техніки (ОВТ) було виділено 17,3 млрд грн. На 2019 р. на ці потреби передбачено скеруваати 16,3 млрд грн.

Про це  в інтерв’ю журналу Defense Express (січень-лютий 2019) заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

«До цього варто додати, що наприкінці минулого року для задоволення потреб війська в новому озброєнні та техніці було додатково виділено 4 млрд грн, які надійшли до бюджету в рамках конфіскату фінансових ресурсів. На 80% від цих 4 млрд було здійснено авансові проплати на підприємства вітчизняної оборонної промисловості для закупівлі значної кількості основних зразків озброєння та військової техніки, які будуть поставлені до ЗСУ цього року», — заявив І. Павловський.

Також заступник Міністра оборони України поінформував, що у 2019 р. для виконання програм підвищення обороноздатності держави Міністерству оборони України був визначений ресурс у розмірі 3, 15 млрд грн. під державні гарантії.

«Тож з огляду на загальний фінансовий ресурс та терміни постачання зразків, які передбачені закритою частиною ДОЗ, ми знаємо, що у 2019 р. армія отримує більшу кількість зразків нової й модернізованої техніки, ніж у 2018 р. При тому що підсумкові показники 2018 р. були кращими, ніж у 2017 р.», — підсумував І. Павловський.

Поделиться публикацией