У РАДІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ЗАКОНОПРОЄКТ З ВИЗНАННЯ ЗЛОЧИНІВ РОСІЇ ГЕНОЦИДОМ УКРАЇНЦІВ

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про здійснюваний Росією геноцид української нації. Про це повідомляють у Телеграм-каналі парламенту.

«Постановою пропонується визнати злочинні дії Росії геноцидом української нації, правоохоронним органам вжити вичерпних заходів для забезпечення розслідування злочину геноциду і притягнення винних до відповідальності, — йдеться у повідомленні. – Також депутати закликають іноземні держави сприяти розслідуванню злочинів Росії на території України».

Показово, що два дні тому, 4 квітня ц.р. Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) у заяві закликав до такого кроку, а пізніше, у цей же день, під час передачі «Фронт Бадрака» на телеканалі «Апостроф» перший віце-президент Національної академії наук України, академік Володимир Горбулін, зі свого боку, закликав до такого кроку.

Також Кабінет міністрів просять вжити заходів з ушанування пам’яті жертв геноциду та надання допомоги потерпілим та родинам загиблих. В м. Буча під Києвом російські військові вбивали мирне населення — людям стріляли в потилиці. Вбивали сім’ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Ґвалтували та спалювали тіла. По вулицях лежали десятки трупів, деякі з них з зав’язаними руками. Серед загиблих є вагітні.

Екс-прокурор Міжнародного трибуналу Організації Об’єднаних Націй (ООН) з колишньої Югославії та Руанди Карла дель Понте назвала президента Росії Володимира Путіна, який розпочав війну проти України та руками своїх окупаційних військ знищує український народ, військовим злочинцем та закликала за такі злочини Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі надати ордер на арешт глави держави-агресора. Про це, зокрема, йдеться у її інтерв’ю швейцарській газеті Le Temps. Суддя зазначила, що видача міжнародного ордера на арешт необхідна для притягнення Путіна та інших російських політичних та військових лідерів до відповідальності.

Поделиться публикацией