У ПРИОРИТЕТІ ОСНАЩЕННЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК — НЕ ПРОСТО ОКРЕМІ ЗРАЗКИ ОВТ, А ФУНКЦІОНАЛЬНІ СИСТЕМИ

 

 

Більше уваги повинно приділятися розробці не просто окремих, ефективних зразків ОВТ, а створенню функціональних систем, цілих сімейств, різних за класом зразків озброєння, які нарівні із засобами ураження матимуть відповідні засоби бойового забезпечення з розвідки, зв’язку, АСУ, маскування, РЕБ та ТхЗ, комплексного захисту та інших.

Такого висновку дійшли  фахівці Національної Академії Сухопутних військ у статті «Аналіз форм і способів застосування Сухопутних військ в сучасних умовах, які впливають на розвиток ОВТ, засоби технічного забезпечення, підготовки технічних спеціалістів».

Автори дослідження вважають, що такий підхід дозволить більш досконало використовувати закладені в кожному зразку озброєння та військової техніки потенційні можливості для протидії противнику.

Таким чином, проведений аналіз форм і способів застосування СВ в сучасних умовах, які впливають на розвиток ОВТ, засобів ТхЗ, підготовки технічних спеціалістів з урахуванням досвіду, набутого під час проведення АТО, підтверджує, що у СВ більше уваги повинно приділятися розробці не просто окремих, ефективних зразків ОВТ, а створенню функціональних систем, цілих сімейств, різних за класом зразків ОВТ, які нарівні з засобами ураження будуть мати відповідні засоби бойового забезпечення з розвідки, зв’язку, АСУ, маскування, РЕБ та ТхЗ, комплексного захисту та інших. Такий підхід надасть можливість більш досконало використовувати закладені в кожному зразку озброєння та військової техніки потенційні можливості для протидії противнику.

Крім того, аналітики радять створити відповідну організаційно-штатну структуру сил ТхЗ СВ з урахуванням досвіду застосування ОВТ, засобів ТхЗ в зоні АТО і перейти до серійного виробництва сучасних засобів ТхЗ для своєчасного забезпечення ними військових части (підрозділів) Сухопутних військ.

На їх переконання, для досягнення збалансованості системи озброєння Сухопутних військ необхідно обрати методики оцінки та вироблення найбільш ефективних пропозицій з розвитку як окремих зразків ОВТ, так і всієї системи озброєння в цілому. При цьому всі пропозиції необхідно готувати під вирішення конкретних завдань з урахуванням основного критерію “ефективність – ціна”, наполягають аналітики академії.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->