У ПРИДНІСТРОВ’Ї ОГОЛОСИЛИ ВОЄННІ ЗБОРИ

У невизнаній «Придністровській Молдавській Республіці» на неконтрольованій Кишиневом частині Молдови оголосили воєнні збори.

Про це 28 лютого ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на пресслужбу міністерства оборони самопроголошеної республіки.

“Миротворчий контингент Придністровської Молдавської Республіки продовжує прийом заявок на участь у чергових тримісячних зборах з 1 березня”, – йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Зазначають, що брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років. Їм гарантують “грошове та речове забезпечення, проживання і харчування”. Громадянам, що не працюють, обіцяють виплачувати від 2800 “рублів ПМР”.

Подібна акція незаконних воєнізованих формувань в кооперації з контингентом російських військ може бути продовженням російського нагнітання ситуації навколо кордонів України.

З початком російського вторгнення ситуація навколо невизнаної республіки та її кордонів з Україною перебуває у постійному напруженні через загрозу провокацій.

Так, у столиці невизнаної республіки 25 квітня 2022 року були обстріляні офіси місцевого «Міністерства державної безпеки» та філіалу російської «Федеральної служби безпеки».

Наступного дня, 26 квітня, відбулась серія вибухів в селищі Маяк: невідомі підірвали дві антени Придністровського радіотелецентру, що ретранслював російське радіо.

Лідер невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» Вадим Красносельський звинуватив у терактах Україну. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Головне управління розвідки України натомість повідомило, що ці теракти – частина низки провокативних заходів, влаштованих ФСБ для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв.

За задумом авторів, вони мають виправдати війну на території України чи залучити невизнану республіку до бойових дій.

 

Поделиться публикацией