РФ НАРОЩУВАТИМЕ ВИРОБНИЦТВО ЗБРОЇ, АЛЕ ВОНА БУДЕ МЕНШ ТЕХНОЛОГІЧНОЮ – ДИРЕКТОР ЦДАКР

Росіяни будуть нарощувати ті виробництва, які мають, але зрештою російська зброя буде більш простою та менш технологічною. А от кількісні переваги будуть все одно на боці РФ.

Про це 1 березня ц.р. в інтерв’ю «НВ» повідомив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Наприклад, у РФ повідомили, що в 2023 році бажають виготовити понад 40 бойових літаків — головним чином це Су-34, Су-57 і Су-30СМ-2. Що з цього їм вдасться — важко сказати. Бо санкції, на жаль, працюють дуже погано і контрабандним шляхом росіяни отримують все, що потрібно», — пояснив він.

Крім того В. Бадрак поінформував, що напередодні великого вторгнення росіяни розраховували запустити серійне виробництво баражуючих боєприпасів Ланцет — це невеличкі дрони-кілері, які діють на відстані 30−40 км і мають 3−3,5 кг бойової частини.

«Це зброя потужна і сучасна, вона може серйозно руйнувати техніку або, скажімо, командні пункти. Так от навіть тоді російські експерти визнавали, що їх буде майже неможливо зробити, тому що комплектуючі дуже важко отримати під час санкцій. Але зараз наші військові свідчать про те, що Ланцетами РФ користується, а отже виробництво таки запустили і санкції якось оминули», — підсумував експерт.

Поделиться публикацией