У ВМС ЗС УКРАЇНИ СТВОРИЛИ РАКЕТНИЙ ДИВІЗІОН, ЩО ОЗБРОЇТЬСЯ «НЕПТУНОМ»

У ВМС ЗС України створили ракетний дивізіон, що озброїться «Нептуном», нещодавно один з підрозділів перейшов на штат ракетного дивізіону.

 

Про це 11 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал розповів Командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа в інтерв’ю телерадіокомпанії БРИЗ.

 

За його словами, військова частина готується прийняти перший дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун” цього року.

 

 

 

Нещодавно Міністерство оборони України замовило перший дивізіон цих комплексів.

 

“З початку нового навчального року ми починаємо готувати дивізіон, як ракетний. На базі ракетного комплексу “Нептун”, – сказав контр-адмірал Неїжпапа.

 

 

ВМС створили ракетний дивізіон, що озброїться “Нептуном”. Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Олексій Неїжпапа на випробуваннях РК-360МЦ “Нептун”, 2020 р. Джерело: відео ТРК “Бриз”

Наприкінці 2020-го Міноборони уклало з Державним київським конструкторським бюро «ЛУЧ» контракт на закупівлю берегових ракетних комплексів РК-360 МЦ «Нептун».

 

Згідно з контрактом до українського війська надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

 

 

 

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Береговий ракетний комплекс РК-360 МЦ «Нептуна» був прийнятий на озброєння Збройних сил України 23 серпня 2020 року.

 

РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

«Нептун» оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий та маршовий (основний) двигуни.

 

Перший є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією «Мотор Січ».

 

Анонсовано, що комплекс буде базувати на новому шасі від TATRA.

 

 

Поделиться публикацией