ОБСЯГ ВТС ЗА ЛІНІЄЮ «РОСТЕХУ» В 2020 РОЦІ СКЛАВ 13 МЛРД ДОЛАРІВ

8 січня 2021 року відбулася зустріч Голови Уряду Російської Федерації Михайла Мішустіна з генеральним директором державної корпорації «Ростех» Сергієм Чемезовим, на якій С. Чемезов повідомив, що обсяг поставок ГК «Ростех» по лінії військово-технічного співробітництва (мається на увазі через яке у склад ГК «Ростех» АТ «Рособоронекспорт») в 2020 році склав близько 13 млрд доларів, що приблизно відповідає рівню 2019 року.

Про це 11 січня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

 

Зустріч Голови Уряду Російської Федерації Михайла Мішустіна з генеральним директором державної корпорації «Ростех» Сергієм Чемезовим. Москва, 08.01.2021

 

М. Мішустін: Шановний Сергію Вікторовичу, Ви очолюєте найбільшу державну корпорацію, яка на сьогоднішній день виробляє конкурентоспроможну продукцію на світових ринках для таких галузей, як авіація, космонавтика, медицина, а також науково-технічну продукцію високого класу. Дуже важливо, що, займаючись імпортозаміщенням, корпорація досягла серйозних успіхів. Приклад цього — політ нашого літака МС-21 з російськими двигунами ПД-14. Це тільки один із прикладів, їх багато. Хочу подякувати колективу «РОСТЕХ», який професійно трудився і трудиться над величезною кількістю різних проектів. Також хотів вам подякувати як найбільшого роботодавця, тому що в період пандемії ви не скорочували співробітників — це дуже важливо.

 

Особливо хотів би відзначити роботу корпорації з виробництва засобів індивідуального захисту під час коронавіруса. Це був дуже серйозний проект, ми наростили в рази за лічені дні, місяці виробництво всіх необхідних засобів індивідуального захисту для нашого населення. Зараз практично не закуповуємо нічого з-за кордону.

 

Як сказав Президент Російської Федерації, необхідно нарощувати випуск продукції для цивільних галузей. Дуже важливо, щоб в тому числі і ці напрямки в «РОСТЕХ» розвивалися. Хотів би Вас послухати -і про підсумки року, і про плани компанії.

 

С. Чемезов: Дякую, Михайло Володимирович.

 

Рік був далеко не простим, як і для всіх росіян. Проте в цьому році зростання відбулося, хоча, може бути, не в таких великих масштабах, як хотілося б.

 

На сьогоднішній день виручка, розраховуємо, збільшиться приблизно на 3% — десь на 1,8 трлн. Точну цифру поки ще сказати не можу. Протягом найближчих місяців ми остаточно завершимо підрахунки.

 

Консолідована виручка на наступний, 2021 рік, сподіваємося, перевищить 2 трлн.

 

За гособоронзаказу. На сьогоднішній день зразки озброєнь, які входять до президентського список, ми повністю виконали.

 

Що стосується військово-технічного співробітництва, то план, який був затверджений Президентом, ми виконуємо. І обсяг буде десь в районі 13 млрд доларів [в оригіналі помилка «рублів»] — приблизно так само, як і в минулому році.

 

Ми продовжуємо збільшувати обсяги цивільної продукції. Як Ви вже сказали, перед нами Президентом поставлено завдання до 2030 року частку цивільної продукції збільшити до 50%. Але ми для себе поставили більш амбітне завдання. І сподіваюся, що ми її виконаємо. Ми досягнемо цієї цифри до 2025 року. Сьогодні вже обсяг цивільної продукції становить близько 33%, навіть трохи більше.

 

До цивільних галузях корпорації належать такі галузі, як літакобудування, вертолетостроєніє, медицина, автопром, верстатобудування, дорожня, сільськогосподарська техніка, електроніка та інші.

 

Поделиться публикацией