СИСТЕМА «ГАРАНТ-М» УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА ЗАХИСТИТЬ АВТОМОБІЛЬНІ КОЛОНИ ВІД РАДІОКЕРОВАНИХ ФУГАСІВ

Державне підприємство «Новатор», що входить до складу ДК «Укроборонпром», представило систему заглушення радіолінійного керування діапазону частот 20-4000 МГц «Гарант-М».

Про це 9 листопада повідомив «Національно промисловий портал».

Виріб «Гарант-М» призначений для радіозаглушення приймальних трактів різноманітних радіотехнічних засобів, каналів радіозв’язку стаціонарних, мобільних і переносних радіостанцій, радіотелефонів мобільних систем зв’язку, а також для захисту рухомих засобів (колони, що рухаються та одиночних бойових транспортних засобів) шляхом відводу радіокерованого підриву вибухових пристроїв (мін, фугасів та інших). Задача вирішується шляхом випромінювання перешкоджаючого радіосигналу у всьому діапазоні частот, де можливе використання вказаних радіоліній керування. В разі потреби є можливість забезпечення радіозв’язку в колоні, що рухається.

Використання даного виробу дозволяє нейтралізувати декілька спроб радіокерованого підриву при русі автомобільної колони (вибухи можуть статись після проходження колони місця закладки радіокерованого фугасу за межами зони радіозаглушення).

Виріб «Гарант-М» вже виготовляється серійно та використовується миротворчим контингентом у зонах конфлікту, і може поставлятися для потреб Міністерства оборони України.

Поделиться публикацией