ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА МОЖЕ БУТИ ВИКЛЮЧНИМ КОЗИРЕМ УКРАЇНИ – ЕКСПЕРТ ОЦІНИВ МОЖЛИВОСТІ ТРО

Оскільки переозброєння Збройних сил, зокрема, масові постачання тактичних систем, українська влада провалила (зараз частково це намагаються компенсувати США та Великобританія), важливим аргументом може стати оперативна організація системи територіальної оборони. Звісно, разом із самими силами оборони. Національний спротив справді є великою силою та асиметричною зброєю України.

 

Про це в статті LB.UA написав директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

 

«Але й у самій підготовці спротиву фахівці вбачають низку проблем. Головна – втрачений час. Створення територіальної оборони (ТрО) в часи Петра Порошенка свідомо гальмувалось через побоювання політичних опонентів. У часи Володимира Зеленського систему ТрО почали створювати, але повільно. Лише в середині 2021 року з’явився відповідний закон, та й то з перекосами в бік паліативної реалізації задуму».

Бадрак також переконаний у необхідності більш потужного озброєння Сил ТрО:

«ТрО має отримати не тільки індивідуальну стрілецьку зброю, але й легкі озброєння, зокрема, ПТРК, міномети та інше. Наприклад, у перспективі навіть і сучасні дрони-кілери (баражувальні боєприпаси). Щоб підрозділи були здатні до ураження бойової техніки противника, а не стали «м’ясом для хижаків».

Поделиться публикацией