ДЕРЖККБ «ЛУЧ» ТА «УКРІННМАШ» ПОЧАЛИ ХОДОВІ ВИПРОБОВУВАННЯ ПЕРШОЇ СЕРІЙНОЇ ПУСКОВОЇ УСТАНОВКИ «НЕПТУН»

Державне Київське конструкторське бюро «Луч» спільно з СКТБ Корпорація «УкрІннМаш» почали ходові випробовування першої серійної пускової установки протикорабельного комплексу «Нептун».

Про це 25 січня ц.р. повідомив Defense Express.

Повідомляється, що з’явилося невелике ексклюзивне відео з випробуваннями УСПУ-360, що змонтована на шасі Tatra T 815 8х8, на якому пускова установка переводиться в бойове положення.

Інфомується, що під час цих тестів була перевірена робота гідравліки установки та її аутригерів в зимових польових умовах.

Раніше повідомлялося, що контракт на перший дивізіон наземного берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун» був підписаний між Міністерством оборони України та ДККБ «Луч» наприкінці 2020 року. Його передача ВМСУ запланована на перший квартал 2022 року.

На відміну від машин комплексу, що проходив державні випробування (на шасі КрАЗ), серійна версія буде розміщена на чеській платформі Tatra.

Як відомо, до складу такого дивізіону входить 19 спецмашин (по шість пускових, транспортно-заряджаючих та транспортних машин й один рухомий командний пункт РКП-360), а його озброєння складається з 72 крилатих ракет Р-360.

Поделиться публикацией