США ЗІТКНУЛИСЯ З ПРОБЛЕМАМИ ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ НАГЛЯДУ ЗА ВИТРАТОЮ КОШТІВ, ЩО ПЕРЕДАЮТЬСЯ НА ДОПОМОГУ УКРАЇНІ – КОНГРЕСВУМЕН СПАРТЦ

Член Конгресу США Вікторія Спартц повідомила про наявність проблем, з якими зіткнулися США при спробі допомогти Україні в умовах війни з РФ, зазначивши, що частина з них стосується нагляду над коштами, що виділяються.

«Ситуація дуже складна, і у США, як у країни, що намагається допомогти вашій країні, були деякі моменти, які нас хвилюють. Я шість чи сім разів була в Україні і спробувала вирішити їх на неофіційному рівні, не здіймаючи галасу. Але, на жаль, в Україні кожен вказує на іншого – мовляв, це не я, а ось той винний. Українці кажуть, що американці з нами недобре поводяться… Деякі речі я не хотіла показувати у відкритому доступі, щоби не було спекуляцій, щоби лишити їх для вирішення за лаштунками» , – сказала Спартц в інтерв’ю «Українській правді», опублікованому 11 липня.

За її словами, деякі питання важливо вирішувати за зачиненими дверима, «щоб Росія не могла використати їх у своїй пропаганді».

Водночас конгресвумен повідомила, «що і республіканці, і демократи дуже стурбовані: як ми будемо робити нагляд, якщо витрачатимемо такі великі гроші в Україні?». » Тобто проблема, про яку я кажу, існує на двопартійному рівні! І вам потрібно її вирішувати!… Проблеми в України будуть великі, якщо Україна зараз не зможе з нами домовитися. Якщо Конгрес не відчує, що ми можемо вам довіряти. Це ж не в мені питання. Українці не розуміють, що у Конгресу є відповідальність робити нагляд, oversight щодо того, куди та на що витрачають американські гроші. Нас для цього обирають наші виборці», — зазначила Спартц.

Поделиться публикацией