РОСІЙСЬКИЙ ВОРОГ НАМАГАЄТЬСЯ ПРИХОВАТИ УЧАСТЬ У БОЙОВИХ ДІЯХ В УКРАЇНІ – ГУР МО

Російський ворог намагається приховати участь у бойових діях в Україні. Особливо хочуть залишитися невпізнаваними військові повітряно-космічних сил Росії.

Про це 11 травня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Військові армії країни-агресора починають усвідомлювати воєнну поразку рф. Розуміючи невідворотність покарання за воєнні злочини проти народу України, окупанти вимагають у командування засекретити їх участь у вторгненні. Особливого масштабу такі звернення набули у частинах повітряно-космічних сил росії», – повідомили в ГУР

Вказано, що сховатися від помсти за масові вбивства мирного населення та знищену інфраструктуру намагаються як безпосередні виконавці злочинних наказів, так і колишні військові, які брали участь в підготовці до повномасштабного вторгнення РФ до України.

Так, воєнна українська розвідка встановила особи воєнних злочинців – військових 277 бомбардувального авіаційного полку 303 змішаної авіаційної дивізії 11 армії ВПС і ППО (військова частина 77983), дислокується на аеродром “Хурба” Хабаровського краю. Більшість із встановлених злочинців були залучені до ракетно-бомбових ударів по українській території з аеродромів, розташованих у Білорусі – «Ліда» та «Барановичі». Також Військові РФ здійснювали вильоти з аеродромів РФ «Борісоглєбск» та «Маріновка».

«Відповідальності за масові вбивства мирних громадян та співучасть у підготовці таких злочинів окупанти намагаються уникнути вимагаючи у командування надати їм фальшиві документи про перебування на лікуванні чи у відпустках. Дехто з льотчиків вимагає документи, що на момент початку російсько-української війни вже не проходив службу в частині», – зазначили в розвідці.

ГУР опублікувала список командного та льотного складу 277 бомбардувального авіаційного полку та нагадали, що за злочини проти мирного населення України всіх воєнних злочинців буде притягнуто до відповідальності.

Поделиться публикацией