ПОТРЕБА РОБОТІВ НА ЛІНІЇ ФРОНТУ ДОСИТЬ ВИСОКА – ГЕНДИРЕКТОР «ІНФОКОМ ЛТД»

Компанія «Інфоком ЛТД» понад 25 років займається автоматизацією, програмним управлінням та робототехнікою. Коли у 2014 році прийшла війна, ми подумали, що якщо в системах промисловості є цехи, де є небезпека для життя  людини, то в цих місцях найчастіше працюють роботи.

Про це 10 травня ц.р. в рамках програми «Фронт Бадрака» на каналі Апостроф TV розповів експерт з роботизованих систем, генеральний директор приватної компанії “Інфоком ЛТД»

«У 2015 році для того, щоб захистити українських воїнів та зменшити небезпеку на лінії фронту, ми подумали, що всі системи доставки, а саме автомобілі, бронетранспортери, танки мають бути автоматизовані. Тобто, мати дистанційне управління. Тоді ми думали, що це зробить фурор у наших Збройних силах. В свою чергу, я переконаний, що потреба роботів на лінії фронту висока. Їх використання дозволяє зменшити людські жертви. Також роботи необхідні в сірих зонах, де потрібно проникати в розташування противника і ефективно там діяти”, — додав він.

Підсумовуючи Е. Троценко наголосив, що у 2016 році компанією був розроблений безпілотний автомобіль на базі армійського броньованого автомобіля КрАЗ-Спартан.

«Він призначений для використання, коли необхідно заходити на небезпечну ділянку. Така машина може йти першою та керуватися дистанційно», — пояснив він.

Поделиться публикацией