ПЕРЕОСНАЩЕННЯ ЗСУ НОВИМИ СИСТЕМАМИ ЗВ’ЯЗКУ ПРОДЕМОНСТРУВАЛО НЕГОТОВНІСТЬ УКРАЇНИ ДО СИСТЕМНОГО ВТС — ДИРЕКТОР ЦДАКР

Ситуація з переоснащенням Збройних сил України новими системами зв’язку продемонструвала, що Україна не готова до системного військово-технічного співробітництва з іноземними державами. Про це під час круглого столу Ліги оборонних підприємств України заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), член Правління Ліги оборонних підприємств України Валентин Бадрак. За його словами, це питання потрібно вирішувати швидко і оперативно, оскільки через впливи інших держав і через впливи окремих чиновників та політиків, які втручалися в процес, на два з половиною місяці заморожено питання переоснащення війська сучасними системами зв’язку.

 

Бадрак вважає, що ситуація з переозброєнням ЗСУ погіршилася, а можливості національного оборонного промислового комплексу у забезпеченні потреб армії, який ЦДАКР раніше визначав на рівні 40%, виявився ще більш низьким – орієнтовно на рівні 20 % забезпечення потреб війська. Експерт констатував, що сьогодні державний сектор не справляється с низкою завдань переозброєння, в тому числі, з виконанням взятих обов’язків щодо виробництва і постачання озброєнь і військової техніки у Збройні сили в межах виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ), що гальмує перетворення армії у справжній інститут стримування зовнішньої агресії.

Бадрак наголосив, що такий стан справ має стати новим поштовхом для збільшення уваги для співпраці з приватним оборонним сектором, тому що приватний оборонний сектор сьогодні демонструє величезну гнучкість і здатність до постачання новітніх озброєнь у національні війська.

Поделиться публикацией
-->