НОВИЙ ДЕРЖСЕКРЕТАР США ПІДТРИМУЄ ПОСТАЧАННЯ ОЗБРОЄНЬ В УКРАЇНУ

Майк Помпео 12 квітня пообіцяв підтримати постачання озброєнь в Україну. Крім того, майбутній державний секретар США заявив, що ніколи не визнає анексію Криму.

Директор Центрального розвідувального управління, якого готують на посаду держсекретаря США Майк Помпео заявив, що повністю підтримує надання Україні оборонного летального озброєння і буде докладати зусилля щодо невизнання анексії Криму, Помпео заявив це під час слухань щодо затвердження його кандидатури на посаду державного секретаря, які відбулися в комітеті Сенату США з закордонних справ.

Помпео також запевнив, що санкції, введені проти РФ за агресію проти України, повинні залишатися в силі до виконання РФ Мінських угод.

Також Помпео повідомив, що в Сирії була ліквідована велика група російських найманців. «Кілька тижнів тому росіяни зустріли гідного супротивника. Пара сотень росіян була вбита», — заявив Помпео в ході слухань в Сенаті.

Майк Помпео замінить на посаді держсекретаря США Рекса Тіллерсона, якого президент США Дональд Трамп звільнив у березні.

 

З 1 квітня виконуючим обов’язки голови Державного департаменту став перший заступник державного секретаря США Джон Салліван.

Республіканець Помпео неодноразово критикував Москву та висловлювався на підтримку Києва. Він називав Росію загрозою для Європи.

Поделиться публикацией