МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ ОБГОВОРИВ БЕЗПЕКОВУ СИТУАЦІЮ З ГЛАВАМИ ДИППРЕДСТАВНИЦТВ БАЛТІЙСЬКИХ КРАЇН

Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом та главами дипломатичних представництв в Україні Латвійської Республіки Юрісом Пойкансом, Литовської Республіки Вальдемарасом Сарапінасом, Естонської Республіки Каймо Кууском.

Про це 15 квітня ц.р. повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Таран висловив вдячність за ініціативу цієї зустрічі, однаково важливої як для України, так і для балтійських країн з точки зору поточного безпекового становища в регіоні. Він детально поінформував співрозмовників про ситуацію на тимчасово окупованих територіях та навколо кордонів нашої держави.

Наголошувалось на важливості продовження політико-дипломатичної підтримки балтійськими країнами європейських та євроатлантичних прагнень України — стратегічного курсу на членство в НАТО.

Міністр оборони також подякував за непохитну політичну підтримку зусиль України щодо захисту суверенітету та відновлення територіальної цілісності країни, практичну допомогу Збройним силам України та стійку позицію щодо України в рамках Альянсу.

Очільник Міністерства закордонних справ Латвії засвідчив продовження підтримки євроатлантичних прагнень України з боку держав Балтії та висловив готовність сприяти у цьому процесі.

Поделиться публикацией